2014. április 3., csütörtök

Álomgyűjtemény: Égitestek


Kép: René Magritte - A fény birodalma
    "...elég gyakran rendellenesen viselkedő égitestekről álmodom. Ma például azt, hogy három hatalmas sarló alakú hold volt az égen. Néha van egész eget kitöltő hold is. És többször is volt olyan, hogy a nagyon gyorsan mozgó csillagok állatformákat rajzoltak ki, és ezeknek a megfigyelése amolyan családi program volt. Plusz még nagyon kicsi koromban álmomban zseblámpával felvilágítottam az égre, és látszott ugyanúgy a kör, csak értelemszerűen sokkal nagyobb volt. Ezek az álmok mindig inkább félelemérzettel töltenek el.

    A másik égitestekkel kapcsolatos félelmetes visszatérő álmom: éjszaka közepén süt a nap. Elfelejt lemenni. Tudom, hogy már rég elmúlt éjfél, és már semmiképp sem süthetne még a leghosszabb nyári napon sem, de mégis süt. Valami elromlott.

    Egyszer álmodtam egy katasztrófákról szóló dokumentumfilmről. Mindent elöntő láva, meg ilyesmi. A végén a műsorvezető belenézett a kamerába és azt mondta: "addig örülj, amíg a világodnak éjjele és nappala van." Ez annyira mélyen érintett, hogy egyből felébredtem."

/nő álomgazdától érkezett/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése