2013. november 9., szombat

Gyökössy Endre az álmokban megjelenő állatokról...


Kép forrása: itt
    "Álmainkban megjelenő állataink valóban mindig a mi állataink. Ösztöneink állatképekre bontva. Ösztönéletünk irányát, minőségét, erősségét jelzik.
    A ló a megfékezett, a megszelídített ösztönt: De ha sok ló rohan felénk vagy ránk, az elszabaduló ösztönt, az alig fékezhetőt is jelenti...
    A kutya a kedves, hű barát, ha álmunkban megjelenik, és ha nem hétköznapi, felületi álom, azt is jelentheti, hogy jó viszonyban vagyunk tudatalattinkkal.
    Rágcsálók megjelenése álomban azt jelenti, hogy valaki 'rág' az egészségünkön. Alkoholisták gyakran álmodnak egerekkel, sőt egér-tornyokkal.
    Ha madár jelenik meg álmunkban, szellemünk lendületét jellemzi. Tudunk-e szárnyalni? Magasan-e, alacsonyan-e? Fehéren vagy feketén? Vagy éppen gubbasztunk borzolt tollakkal egy kopár fa tetején? Egy lelőtt madár szellemi letörést jelezhet.
    Bogarak, rovarok megjelenése álmainkban a vegetatív idegrendszer zavarait jelezheti.
    Jellegzetes álmok az utazási álmok. Vannak, akik gyakran futnak vonat, villamos vagy valamilyen jármű után és mindig lemaradnak. Rendszerint egy konkrét élethelyzetről, valóságos lemaradásról tudósítanak ezek az álmok."

/Dr. Gyökössy Endre: Isten elfelejtett nyelve, az álom/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése