2014. március 6., csütörtök

Dreampire - álomvideó-gyűjtés és közösségi álommegosztás...


Kép forrása: Mozi24
    "A Dreampire csapat tagjai álmokat gyűjtenek, amelyekből aztán adatbázist készítenek, installációkat és színházi performance-t szerveznek.

Kapronczai Erika [nyilatkozata]:

    Szeretnénk pédául egy álomfülkét, amit ki lehet tenni bárhol a városban, közösségi eseményeken, fesztiválokon. Így az álommesélés egy igazán privát helyzetben tud zajlani. Ez egyébként már sokkal közelebb van ahhoz, ahogy majd az online közösségi oldalt fogják használni. Ha beindul, a felhasználók a napi rutin részeként kapják majd elő ébredés után a webkamerájukat, hogy rögzítsék az álmukat.

    Hosszú távú terv, hogy egy program az élő beszédet szövegesíti majd a site-on, felismeri a kulcsszavakat, és ajánl neked más álmokat, amikben hasonló motívumok fordulnak elő. Így konkrét “álomtársakat” találhatsz, és velük is felveheted a kapcsolatot. A DREAMPIRE-t tehát a Facebook és a YouTube ötvözeteként kell elképzelni. Egy videóarchívum, ami social networking térként is funkcionál. Ezen belül lesznek még egyéb izgalmas, játékos funkciók is, de ennek a részleteibe most még nem megyek bele...

    Nem foglalkozunk álomfejtéssel, nem tapadunk semmilyen pszichológiai iskolához vagy módszerhez. Mi csak gyűjtünk, mint Kodály a népdalokat."

Teljes cikk: Mozi24

Dreampire videó: Londoni gyűjtés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése