2014. március 6., csütörtök

Álmok a Ridikülben...


...színes társaság beszélget az álmokról Jakupcsek Gabriella Ridikül című televíziós műsorában:

    "Marjai Judit modell, fotós, közéleti személyiség ébredés után lefotózza az álmait. Képei sokszor különleges, álomszerű, nemegyszer meghökkentő víziók. Úgy tartja, hogy az, aki nem érti az álmait, nem érti önmagát. Álmainkat – és saját magunkat is – magunknak kell megfejtenünk."

    "Dobó Kata színésznő, műsorvezető úgy gondolja, hogy válsághelyzetekben segítenek az álmok. Életének egy szakaszában katasztrófaálmokkal küzdött, de mindig túlélte a hajótörést, a hurrikánt, a cunamit. Mióta kislánya, Szofi megszületett, megszűntek ezek a rémképek."

    "Bagdi Bella énekesnő, személyiségfejlesztő tréner amikor elkezdett foglalkozni az álmaival, úgy érezte magát, mintha idegen nyelvet tanulna. Tíz éven át vezetett álomnaplót, amit fontos önismereti eszköznek tart ma is. Segítségével megtanulta értelmezni álmai üzenetét. Úgy gondolja, az álmok segítenek feldolgozni életünk eseményeit. Az a dolguk, hogy megmutassák a megoldást, hogy valami jót hozzanak számunkra."

    "Dr. Parádi József pszichiáter, pszichoterapeuta évek óta foglalkozik az álmok értelmezésével, hét évig vezette az álomszínházat. Meggyőződése, hogy minden álom jót akar. Az álom érzelem, az érzelmeinkről szól. Úgy tapasztalja, kevés férfi foglalkozik az álmaival, mert túl racionálisan gondolkodnak. Egy ideig ő is így élt, azonban egy krízishelyzetben nap, mint nap kemény álmokkal kellett megküzdenie. A legfontosabbnak az tartja, hogy megértsük saját álmainkat. Az álomban minden alak mi magunk vagyunk, minden alak szimbólum. A rémálmaink roppant hasznosak, hiszen a világ a félelemről szól, csak sajnos jelenleg minden elnyomja ezt az érzést."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése